Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten- en fruitkalender stimuleert seizoensproducten onder Belgen

Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft een groenten- en fruitkalender gepubliceerd voor de Belgische consument. De kalender dient als leidraad bij hun dagelijkse menukeuze, deels uit de overtuiging dat de gemiddelde Belg nog altijd te weinig AGF consumeert.

Door de groenten- en fruitkalender te gebruiken, dragen Belgen hiermee bij aan een duurzamere voedselketen. Kiezen voor een groente of een stuk fruit, geteeld in Belgiƫ, betekent dat deze producten minder kilometers hoeven af te leggen. Kiezen voor seizoengroenten of -fruit, betekent op zijn beurt weer dat er minder energie nodig is bij de teelt.

Bij de opmaak van de kalender is onderscheid gemaakt tussen het oorspronkelijke seizoen en het verlengde seizoen. Onder oorspronkelijke seizoen wordt verstaan: groenten of fruit geteeld in de vollegrond of in een koude kas. Bij verlengd seizoen moet je denken aan teelt in een verwarmde kas of bewaring bij intensieve koeling. Voor het verlengde seizoen is extra energie dus noodzakelijk.


Bron: Test-Aankoop / LV Vlaanderen
Publicatiedatum: