Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ongekend grote vraag naar diepvries groene sojabonen

Edamame, groene sojabonen, zijn al sinds mensenheugenis geliefd in de Aziatische keuken. De groente is nu echter ook één van de grote nieuwkomers op de westerse groentemarkt en dan met name de diepvriesvariant. Door de populariteit van sushi heeft het product zich ook een plaatje op de westerse menukaart veroverd en de vele gezonde eigenschappen die aan de groente toegeschreven worden, maken hem tot een favoriet onderdeel van het westerse voedingspatroon. 

"Edamame heeft namelijk als enige groente dezelfde voedingswaarde en gezonde eigenschappen als vlees en om deze reden wordt het product beschouwd als het nieuwste superfood op de markt," legt Carmen Strandqvist van OctoFrost Group uit. 



Consumenten serveren de jonge sojaboontjes als voorgerecht, snack of als smaakmaker in salades. Nu de populariteit van edamame groeit, kost het producenten moeite om de vraag bij te benen. 

De edamame peulen zijn stevig en taai en moeten daarom langer geblancheerd worden, legt Carmen uit. Dit brengt ook uitdagingen met zich mee omdat de bereidingswijze om de beste kwaliteit te kunnen garanderen zeer specifiek is. "Het kiezen van de juiste vriestechnologie garandeert niet alleen diepgevroren edamame van de beste kwaliteit maar ook hogere opbrengsten. Onze OctoFrost IQF-tunnelvriezer vergroot de opbrengsten doordat de interne uitdroging tot het minimum wordt beperkt, terwijl het energieverbruik 30% lager is."

"Er lijkt geen einde te komen aan de explosief groeiende vraag naar edamame. Momenteel is het succes van IQF-edamame op de Aziatische markt voor andere markten aanleiding om deze 'wonderboon' ook te gaan telen en verwerken. We zijn benieuwd hoe en in welk tempo deze trend zich verder zal ontwikkelen. Verwerkers moeten echter wel rekening houden met de nodige uitdagingen aangezien consumenten zich steeds bewuster zijn van wat zij eten, een hogere kwaliteit verwachten en beter geïnformeerd zijn over de voedselkeuzes die zij maken," vertelt Strandqvist tot slot. 


Voor meer informatie:
Carmen Strandqvist
OctoFrost Group
Tel: +46 42 33 22 60
Email: carmen.popescu@octofrost.com
www.octofrost.com
Publicatiedatum: