Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BelOrta investeert in technologie uit Australië

Capaciteit nieuwe kersensorteermachine 4200 kilo per uur

Sinds vorige week beschikt BelOrta over een hoogtechnologische sorteerinstallatie met optische sortering. Deze werd geproduceerd in Australië en is bij BelOrta een unicum in Europa. "Door de toename in ons kersenareaal met maar liefst 150% drong de nood zich op om onze sorteercapaciteit op te schalen. Er werd wereldwijd gezocht naar een hypermoderne installatie waarmee BelOrta een topproduct kan afleveren bij haar klanten. De ideale kersensorteermachine werd uiteindelijk gevonden in Australië en overgebracht per schip. Sinds vorige week is deze uiterst gesofisticeerde installatie operationeel bij BelOrta en daarmee uniek in Europa."



Capaciteit

De installatie beschikt over een kwaliteitssorteerder met een capaciteit van maar liefst 4.200 kg/uur. De eerste stap behelst het scheiden van de kersen door de clustercutter. De aanvoer naar deze clustercutter gebeurt door een opvoerelevator en vertrekt in water. De volgende stap is het ontdoen van vuil, bladeren en kleine kersen. Door het watertransport worden de kersen naar de verenkelaar gebracht waardoor ze netjes per stuk op de cups terecht komen. De camera's, gestuurd door geavanceerde herkenningssoftware, sorteren op kleur, maat en kwaliteit. Zowel interne als externe defecten evenals vormafwijkingen worden uitgesorteerd. Zelfs kersen die aangetast zijn door insecten worden herkend en worden geëlimineerd door de machine.



Hydrokoeling voor langer uitstalleven

Sinds 2014 beschikt BelOrta reeds over een hydrokoeling- en elektronische sorteerinstallatie voor kersen. Deze hydrocooler kan 6 ton/u aan en de temperatuur tot in de steen (pit) brengen van veldwarmte tot +0,5°C op 10 minuten tijd. Dankzij deze infrastructuur bestaat de mogelijkheid om de kersen optimaal in te koelen. Dat zorgt voor een beter uitstalleven.



Nieuwe kersendoos
Sinds dit seizoen biedt BelOrta een nieuwe doos aan die speciaal ontworpen is voor de kersen. De doos heeft een warme donkerrode kleur en harmonieert heel mooi met onze kersen. Deze kartonnen verpakking zal op vraag van de klant klaargemaakt worden. De standaardverpakking blijft een houten kist, aangekleed met een kartonnen "rok" met BelOrta Chef opdruk.

Voor meer informatie:
Kris Jans
Bedrijfsleider BelOrta Borgloon
Tel: +32 (0) 12 67 02 29
www.belorta.be

Wilt u deze sorteerinstallatie graag in actie zien? Ga naar www.belortaprofessional.be voor een aantal actiefilmpjes.
Publicatiedatum: