Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Producten op boerenmarkt zijn vaak niet lokaal geteeld

Boerenmarkten zijn erg populair in de Verenigde Staten. Bezoekers denken de meest verse en lokale producten te kopen, hoewel dit niet altijd het geval is. Sommige telers verkopen niet alleen hun eigen producten. Telers halen hun producten onder andere bij Amish veilingen, teeltbedrijven en groentenwinkels om hun kraampjes te vullen. 

Vaak krijgen klanten een verkeerde indruk als de producten niet goed gelabeld zijn. Het lijkt of de producten vers door lokale telers zijn geoogst. De producten die niet van de telers zelf zijn, hebben vaak een hoge prijs.

Mede-eigenaar van Nami Moon Farms, Chris Holman: "De producten die op een boerenmarkt worden aangeboden, moeten ambachtelijk zijn. Ze zouden kwalitatief beter moeten zijn." Een ander teeltbedrijf, Olden Organics in Rosendale, verkoopt op markten in Appleton, Oshkosh en Green Lake. Mede-eigenaar Tracy Vinz zei dat ze al jaren producten in kraampjes ziet liggen die niet geëtiketteerd zijn. Vinz neemt deel aan de Oshkosh markt, waar telers 50% mogen doorverkopen. Dit betekent dat de helft van de voeding mogelijk niet door lokale telers is geteeld. Deze regel is ingesteld zodat er een breder assortiment aangeboden kan worden. Deze regel wordt echter ook nog overtreden. 

Publicatiedatum: