Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse productie Red Valentine aardappel gegroeid

Nieuwe aardappelrassen winnen terrein op de consumentenmarkt, waar de vraag naar nieuwe rassen toeneemt ten koste van bestaande. "Vorig jaar werd 70% van onze productie geëxporteerd dankzij de sterke vraag in de rest van Europa," vertelt David Sánchez van PepSur Marketing. "Portugal, Frankrijk, België en Nederland zijn de belangrijkste bestemmingen voor dit aardappelras dat zich onderscheidt door zijn mooie rode schil, hoge opbrengsten en het feit dat het goed aangepast is aan het Mediterrane klimaat," vervolgt Sánchez. 



Aangezien er rekening gehouden werd met een groeiende vraag, is het areaal dit jaar vergroot. Dit heeft echter geleid tot overaanbod wat gevolgen heeft voor de prijzen, die niet te vergelijken zijn met die van vorig seizoen. "De prijzen verschillen nogal en zijn natuurlijk ook afhankelijk van de kwaliteit," legt Sánchez uit. 

Daarnaast zijn andere landen zijn ook begonnen met de teelt van Red Valentine aardappelen, waardoor Spanje dus binnenkort concurrentie zal kunnen verwachten. De voornaamste nieuwe producenten zijn Israël, Hongarije, Macedonië en Marokko. 



Voor meer informatie:
David Sánchez
PepSur Marketing
T:+34 983 812 769
M:+34 685 896 924
Publicatiedatum: