Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stephan Weist, REWE, zet de sector voor een uitdaging:

"Starten met AGF-consumptiestijging van 80 gram"

Tholen - Kansen zijn er voldoende voor de toekomst en de uitdaging voor de AGF-sector is simpel vond Stephan Weist van REWE tijdens het evenement van Freshfel/Profel. "De uitdaging is om de consumptie van groenten en fruit te verhogen. We moeten de consument overtuigen om een gezond dieet te volgen en dagelijks voldoende groenten en fruit te eten, minimaal het aantal wat de WHO ons voorschrijft."



Win-win-win
Het maakt volgens hem al een groot verschil als alle inwoners uit de EU dagelijks 80 gram extra groenten of fruit zouden nemen. Hij benadrukte dat dit nog niet eens zo veel is want 80 gram is het formaat van een kiwi. Het klinkt als een 'mission impossible', maar dat is het niet. Dat is wat we in de jaren 80 ook consumeerden. We hebben 365 dagen en meer dan 500 miljoen consumenten - dat zou betekenen dat er door deze actie 15 miljoen ton meer groenten en fruit gegeten wordt. Dit betekent een win-win-win-situatie voor heel veel partijen!"

Oplossing
Hij vond dat de sector ook haar verantwoordelijkheid moest nemen als het gaat om samenwerken. "We moeten groenten en fruit samen op een stimulerende manier naar de consument brengen. Groenten en fruit zijn de oplossing voor veel uitdagingen in onze maatschappij op verschillende gebieden waaronder het klimaat, gezondheid en duurzaamheid. Het is belangrijk om de voordelen van groenten en fruit te benadrukken. We hebben het juiste product. Laten we een omgeving creƫren waar groenten en fruit de positie krijgen die het verdient, omdat ze gezond, duurzaam en heerlijk zijn! Let's put fruit and vegetables first!"