Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handel in Spaans knoflook loopt terug

"We zijn tevreden over hoe het lente-knoflookseizoen is verlopen. Er waren geen ziektes en we hadden een goede productie. Ook hebben we goed om kunnen gaan met problemen door het weer, zoals droogte," aldus Daniel Bartolomé van Ajos Cuelgamures. Ondanks dat heeft het in Zamora gevestigde bedrijf gemerkt dat de handel in knoflook in de afgelopen tijd is afgenomen. Volgens Bartolomé wachten velen nu af wat er verder gaat gebeuren.

Hoewel er weliswaar wat transacties zijn geweest, is dit volgens Bartolomé alleen onder buitengewone omstandigheden gebeurd. Er is alleen knoflook verkocht door telers die niet de beschikking hebben over goede opslagcapaciteiten. "Als de prijzen die onlangs zijn gemeld kloppen, kan dit een negatieve impact hebben op de Spaanse knoflooksector," aldus Bartolomé.



Ajos Cuelgamures had ten opzichte van vorig jaar een toename in volume. Dit is het gevolg van de goede resultaten van het vorige seizoen, waardoor het bedrijf werd aangemoedigd om extra hectares aan te planten. "We kunnen ongeveer 700 ton aan knoflook per jaar produceren," zegt Bartolomé.

Deze week wordt de oogst van de lente-knoflook afgerond. Begin juli wordt er begonnen met Spaanse witte knoflook. "We maken ons geen zorgen over het feit dat het grootste deel van onze vroege oogst in opslag staat. Met onze faciliteiten kunnen we ons knoflook lange tijd in goede conditie houden," verzekert Bartolomé.

China heeft een actieve comeback gemaakt op de internationale knoflookmarkt. "Het lijkt erop dat na een jaar met slechte weersomstandigheden de telers ter compensatie meer hebben aangeplant. Alles wijst erop dat China nu terug komt nog grotere volumes," zegt Bartolomé tot slot.

Meer informatie:
Daniel Bartolomé
Ajos Cuelgamures
Tel. +34 605500404 

Publicatiedatum: