Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe de avocado een doorsneeproduct in Australië werd

De laatste decennia zijn avocado's een doorsnee product geworden in Australië. Niet heel lang geleden werden avocado's echter exclusief gebruikt voor garnalencocktails en salades. Antony Allen legt uit hoe het komt dat avocado's niet meer zo bijzonder zijn in Australië. Antony Allen is een gekwalificeerde fruitteler, directeur van International Avocado Society en voormalig directeur van Avocados Australia. 

Avocado's komen oorspronkelijk niet uit Australië. De pitten werden in 1840 voor het eerst in het land gebracht. Toen de avocadoteelt op gang kwam, moest het fruit aan consumenten verkocht worden. Volgens Allen moest de sector zich verder ontwikkelen, dus werd "Add an Avocado" geïntroduceerd. Mensen werden bewust gemaakt van het feit dat avocado's ook gebruikt konden worden voor salades en andere maaltijden. 

Daarnaast kwam er steeds meer aandacht voor gezonde voeding in Australië, waardoor avocado's steeds meer als gezond alternatief gebruikt worden. 

Publicatiedatum: