Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ine Potting, Mission Produce:

"Nog nooit zo'n goede avocadomaand in juni gehad"

Tholen - Was juni in het verleden de maand met de laagste avocadoprijzen, dit jaar levert het 'groene goud' in de eerste zomermaand veel geld op. "In december heb ik prijzen afgegeven voor deze maand van 10,50 euro. Iedereen verklaarde me voor gek, maar ze zijn nog hoger dan verwacht. We hebben nog nooit zo'n goede junimaand gehad. Inmiddels is de piek van de Peruaanse aanvoer al geweest en daar heeft niemand in prijzen wat van gemerkt, dus ik vraag me af waar het prijsniveau naartoe gaat", zegt Ine Potting van Mission Produce.



"Wij hebben als Mission Produce afzetmarkten wereldwijd. China is booming, maar ook de Verenigde Staten en Zuid-Amerika zijn belangrijke afzetmarkten. Ik moet dus met een goed verhaal komen waarom men de avocado's naar Europa moet sturen", vertelt Ine. "Een bedreiging voor de toekomst is wel dat producenten bij schaarste de avocado's eerder sturen naar markten die minder veeleisend zijn op het gebied van certificeringen en MRL's. Er zal een keer een moment komen in de verre toekomst dat de markt verzadigd raakt, maar vooralsnog zitten we nog in de groeifase. Van een markt als China valt ook nog zoveel te verwachten.

"De avocadomarkt is dit jaar doorlopend goed geweest en dat geldt voor alle Europese landen. Ook in landen als Italiƫ wat vanouds een echte Greenskin-markt was, zie je nu steeds meer vraag komen naar Hass-avocado's. Ik maakte me weleens bezorgd of dit niet zal leiden tot te hoge avocadoprijzen voor de consument, maar over het algemeen zie je dat de avocado in de winkel voor een stabiele stuksprijs van 1 tot 1,20 euro wordt verkocht. En wanneer de prijzen stijgen, legt men sneller een kleinere maat weg." Ine adviseert haar klanten dan ook om zo flexibel mogelijk te zijn in het accepteren van de handel qua maten, origine en certificeringen. "Dan heb je de meeste kans om aan je vraag te kunnen blijven voldoen. Focus niet teveel op de veelgevraagde maten 16-18."

Voor meer informatie:
Ine Potting
Mission Produce Europe
Tel: +31 (0) 850 662 808
ipotting@missionpro.com
www.missionpro.com