Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Colruyt Groep stijgt met 2,8%

De omzet van de Belgische Colruyt Groep is in het boekjaar 2016/2017 met 3,4% gegroeid tot 9,49 miljard dollar. Exclusief de 13e maand van de formule Pro à Pro bedraagt de groei 2,8%. De Franse foodservice business Pro à Pro werd per 1 februari 2017 afgestoten. Het boekjaar werd op 31 maart afgesloten. De nettowinst steeg met 17 miljoen tot 383 miljoen euro. Exclusief het netto resultaat verbonden aan de verkoop van Pro à Pro, bedraagt de nettowinst 364 miljoen euro. Het marktaandeel in België steeg van 31,5% naar 31,7%. Het boekjaar 20016/2017 werd door Colruyt op 31 maart afgesloten.

De omzet van de detailhandelsactiviteit steeg met 2,4% tot 7,23 miljard euro. Retail vertegenwoordigde 76,2% van de geconsolideerde omzet. De Colruyt-winkels in België en Luxemburg realiseerden een omzetgroei van 1,4%. De positieve impact van verkoopprijsinflatie werd geneutraliseerd door een negatief kalendereffect van 0,8%. De formules OKay, Bio-Planet en Cru realiseerden een gezamenlijke omzetgroei van 11,5% dankzij winkelopeningen, nieuwe klanten en verkoopprijsinflatie.

Het segment groothandel en foodservice vertegenwoordigde 17,6% van de geconsolideerde omzet. De omzet van deze activiteiten steeg met 6,4% naar 1,67 miljard euro. Exclusief de 13de maand van de Franse foodservice activiteiten steeg de omzet met 2,7%. De omzet van de overige activiteiten steeg met 8,1% tot 591 miljoen. Deze activiteiten vertegenwoordigden 6,2% van de geconsolideerde omzet.

Bron: Colruyt Groep
Publicatiedatum: