Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
30% langere houdbaarheid

Guatemalaanse wortelleverancier moderniseert verwerkingslijn

Het wortelaanbod uit Guatemala lijkt van een goed volume te zijn. De vraag is ook afgevlakt, waardoor er veel voorraad beschikbaar is. "Wij hebben normaal veel lokale concurrentie van Amerikaanse worteltelers, maar dit jaar is er sprake van een nog grotere vraagafname", aldus Mariel Hidalgo van het Guatemalaanse Pakil Awal. "Van januari tot mei 2017 was de export, vergeleken met die in 2016, met ongeveer 50 procent gedaald." Pakil Awal exporteert het hele jaar door wortelen naar de Verenigde Staten, Canada en delen van Europa. Hun productlijn omvat 'baby'-producten zoals wortelen, maïs en pompoen. 



Prijzen daalden
Het is niet verrassend dat de prijzen voor wortelen aan de lage kant zijn. "Omdat er te veel volume is, liggen de prijzen tussen de €4,48 en €6,28 per doos, waar die meestal boven de €8,97 per doos liggen", aldus Hidalgo. Ze verwacht echter dat de markt binnenkort stabiliseert. "We onderhandelen met klanten over het promoten van andere typen groenten, zoals de babysoorten, dus we hebben er vertrouwen in dat er meer vraag zal zijn naar speciale productsoorten en dat de markt zal stabiliseren."

Ondertussen heeft Pakil Awal onlangs z'n geautomatiseerde proceslijn gemoderniseerd in de Sumpango Sacatepequez-fabriek in Guatemala. "Onze vorige machines waren alleen voor het wassen van producten en de nieuw geïmplementeerde machine bevat selectiebanden, een hydrokoeler en een luchtdroogfunctie", zei ze.

Verbeteren van houdbaarheid 
Zodra het product bij de fabriek aankomt, wordt het eerst gehydrokoeld en gewassen, daarna worden de producten geselecteerd. Dan wordt er nog een hydrokoelings- en wasproces uitgevoerd. "We benadrukken dat de producten zowel de hydrokoelingsbehandeling als dubbele wasbeurt ondergaan. De productiemanager heeft deze procedure getest en ontdekte dat de nieuwe apparatuur de houdbaarheid met 30 procent verlengt."

Voor meer informatie:
Mariel Hidalgo
Pakil Awal
Tel: +1 (305) 2903949
sales@pakilawal.com
http://www.pakilawal.com/
Publicatiedatum: