Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tenerife werkt aan verbetering van avocado's

De lokale regering van Tenerife stimuleert de avocadoteelt. In Tenerife is de avocado al een rendabel alternatief voor andere traditionele gewassen. De avocadoteelt was vooral gericht op de lokale markt. Sinds 2008 is het areaal op de eilanden verdubbeld en heeft het een oppervlakte van 460 hectare bereikt. 

Vice president Jesús Morales: "De laatste jaren is er meer geëxporteerd naar de Spaanse markt en zelfs naar andere EU-landen. Momenteel is er meer vraag dan aanbod naar avocado's. De avocado's op de eilanden een grotere hoeveelheid essentiële oliën bevatten. Hierdoor heeft ons product organoleptische kenmerken die beter zijn dan de avocado's die in andere delen van Spanje geteeld worden. We willen ook een Protected Geographical Indication (PGI) voor de avocado's ontvangen. Dat is de volgende stap die we samen met de overheid van de Canarische Eilanden willen bereiken." 

Het raadslid benadrukte dat de avocado's niet het hele jaar door worden geteeld. De belangrijkste plaatsen voor de teelt in Tenerife zijn in de Orotava Vallei en de Güímar Vallei, waar de avocado's al heel lang verbouwd worden. 

Gegevens tonen aan dat de sector steeds professioneler wordt. Dit is te zien aan de uitbreiding van het teeltareaal van de gewassen die voor de interne markt bestemd zijn. Dit areaal is met 16% toegenomen naar 1.070 hectare. Professionele plantages hebben familietuinen overgenomen ten behoeve van de groentegewassen. Morales: "Van 2004 tot 2008 was het areaal met 10% afgenomen, maar in de periode 2008 tot 2016 is het verlies weer hersteld. Er wordt verwacht dat deze trend zich verder zal doorzetten. Volgens de laatste gegevens is het teeltgebied in de Güímar Vallei ongeveer met 12% toegenomen."

Bron: eldia.es
Publicatiedatum: