Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gegevens voor gebied van Canada tot aan Chili

Weerapp Weathermelon uitkomst voor AGF-sector

De nieuwe weerapp Weathermelon die een maand geleden werd geïntroduceerd biedt telers, kopers en handelaren informatie over het weer en seizoenstrends zodat zij prijsschommelingen voor kunnen blijven. 

Het idee voor de app is afkomstig van de twee Californische ondernemers David Robidoux en Thomas Barton die beiden een andere professionele achtergrond hebben. Robidoux was twintig jaar lang werkzaam in de agrarische sector en Barton ontwikkelde producten voor de agrarische sector. "David had het altijd maar over het wisselvallige weer en de effecten hiervan op de AGF-prijzen. Hij zei vaak dat hij graag het weer zo kunnen voorspellen om prijsschommelingen voor te kunnen blijven," legt Barton uit. 



Scala aan producten
De iOS app, die in het najaar ook voor Android beschikbaar zal zijn, kost €1,79 per maand en verstrekt informatie over de top dertig van meeste verkochte AGF-producten in de Verenigde Staten. Dagelijks worden er om 8.00 uur alerts verstuurd voor de regio's waar de producten geteeld worden. "Voor we begonnen aan de ontwikkeling van onze app hebben we uitgezocht of er al iets soortgelijks op de markt was," vervolgt Barton. "Er bleek echter nog geen betaalbare weerapp voor dagelijks gebruik voor telers en handelaren te bestaan." 

Voor de ontwikkeling van de app analyseerde het tweetal ruim een jaar lang FDA exportrapporten, nieuwsbrieven en websites. De Weathermelon app biedt informatie voor het gebied van Canada tot aan Chili. 

Verbeteren data
"Uiteraard ging de ontwikkeling niet zonder slag of stoot. Het moeilijkst was het om data te verzamelen over Zuid-Amerikaanse landen," vervolgt Barton. "We moesten ook de regio's in kaart brengen waar alleen producten voor de verse verkoop werden geteeld en regio's die diepvries of gecontracteerde gewassen teelden verwijderen. Ook hebben we een aantal gewassen die minder sterk beïnvloed worden door het weer geschrapt, zoals aardappelen en uien."

Hoewel Weathermelon nog maar net begonnen is om zijn gebruikersbestand op te bouwen, hebben de bedenkers al wel een Twitter- en Instagramaccount gelanceerd. 




Voor meer informatie:
Thomas Barton
Weathermelon
Hello@weathermelon.com
Weathermelon.com

Publicatiedatum: