Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria: de grootste gemberproducent van Afrika

Nigeria is de grootste gemberproducent op het Afrikaanse continent. De regio Kaduna teelt 80% van de totale productie en is hiermee de belangrijkste producent van het land. Nigeria teelt ongeveer 160.000 ton gember per jaar, waarvan het grootste gedeelte geƫxporteerd wordt. Clement Pada, CEO van Dais Farm Exports: "We kunnen 60 tot 100 ton exporteren, afhankelijk van het jaar, het weer en de vraag."



Momenteel zijn Europa, Amerika en Canada het meest geĆÆnteresseerd in de gedroogde gember van Nigeria. De waarde van dit product varieert van 1,5 tot 3 dollar. Dit is afhankelijk van de vraag en het volume, dat de laatste jaren stabiel is geweest. Pada: "De marktsituatie is erg goed op dit moment. Nigeriaanse exporteurs zijn blij en veel Europese en Amerikaanse landen laten zich lovend uit over onze producten." De export en de import van Nigeria nemen ook aanzienlijk toe. 

Voor meer informatie:
Clement Pada
Dais Farm Exports
Telf.: +234 7031970126 
cole_clement@yahoo.com 
Publicatiedatum: