Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grotere volumes Spaanse meloenen beschikbaar

Het volume aan Spaanse meloenen is in het afgelopen seizoen toegenomen. De gunstige temperaturen van de lente hebben gezorgd voor een sterkere fruitzetting na de bloeiperiode van de planten. "Dit heeft geleid tot een groter volume aan fruit, maar wel met kleinere maten dan vorig jaar," zegt José Luis Gimeno van Fruitas Marco Iborra.
 

Frutas Marco Iborra begon met de export van Amaretto- en Soleares-meloenen in 2016. Het bedrijf heeft goed gebruik kunnen maken van zijn bekendste merken, Melania en Silvestre, om de nieuwe meloenensoorten in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk op de markt te zetten. Het bedrijf was in deze landen al actief met andere producten. "De volle 100% van onze meloenenproductie gaat naar het buitenland. De prijzen zijn daar hoger, hoewel we in principe er ook voor open staan om aan Spaanse klanten te leveren," zegt Gimeno.



Op internationale markten ligt de prijs van een kilo aan Amaretto- of Soleares-meloenen rond de €1,20 in maat 4 en rond de €1,10 voor maat 5. "De prijzen van dit moment (week 24) zijn praktisch hetzelfde als die van dezelfde periode van vorig jaar," zegt Gimeno.

Voor meer informatie: 

José Luis Gimeno
Frutas Marco Iborra
Tel: +34 633596416 
Publicatiedatum: