Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kruising broccoli - boerenkool

Australiër ziet kansen voor broccolini

Vijftien jaar geleden waagde de Australische groententeler Graeme Pitchford een gokje met een destijds totaal nieuwe groente: broccolini (bimi), een kruising tussen broccoli en boerenkool.

Pitchford is nu nog steeds de enige licentiehouder van de groente in Zuid-AustraliĆ«. Telers, die de groente willen telen, moeten hiervoor een vergoeding betalen aan Perfection Fresh, het bedrijf dat het ras ontwikkelde. 

De teler legt uit dat de vraag naar broccolini blijft groeien. "Toen we net met de teelt begonnen, hadden mensen geen idee wat broccolini was maar dat is inmiddels totaal anders. De afzet in Zuid-Australiƫ is de laatste jaren gestaag gegroeid. In de zomer is onze productie het grootst en produceren we ongeveer 48.000 bundels per week maar we zouden dit graag uitbreiden naar 72.000."

Aangezien de vraag naar broccolini naar verwachting zal blijven groeien, is Pitchford een project gestart om zijn bedrijf op het schiereiland Fleurieu te verdubbelen.

Lees verder op at abc.net.au
Publicatiedatum: