Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export van 's werelds grootste dadelexporteur groeit met 2%

Iran produceerde vorig boekjaar (eindigend op 20 maart 2017) bijna 1,2 miljoen ton dadels: bijna net zo veel als het jaar ervoor. Dit heeft de voorzitter van de Nationale Vereniging voor Iraanse dadels laten weten. Mohsen Rashid Farrokhi vertelde de Financial Tribune dat bijna 20% van de algemene productie - met een waarde van €268 miljoen - naar Europa, Noord-Amerika, het Verre Oosten en Rusland werd geëxporteerd, met een stijging van 2% vergeleken met vorig jaar.

Volgens de ambtenaar zijn Egypte, Iran en Saoedi-Arabië 's werelds grootste dadelproducenten, met respectievelijk 1,4; 1,2 en 1,1 miljoen ton per jaar. Van alle producenten is Iran echter de grootste exporteur van dadels, gevolgd door Egypte.

Er moet nog meer gedaan worden om de aandacht te trekken van potentiële investeerders, om een duurzame sector in Iran te ontwikkelen. Farrokhi merkte op dat de overheid een vijfjarig plan heeft om het exportaandeel van de lokale productie te verhogen tot 30%. "Hierom zijn we begonnen ons te richten op India en China als nieuwe markten en we hebben al wat succes geboekt", zei hij.

Publicatiedatum: