Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 1 juli

Wijziging tarieven kilometerheffing België

In België worden enkele aanpassingen gedaan met betrekking tot de kilometerheffing voor vrachtwagens van 3,5 ton en meer. Het betreft met name een indexaanpassing in Vlaanderen en Brussel en een toevoeging van enkele wegen in het Waals Gewest, laat Viapass weten.

Het bedrijf achter het tolsysteem heeft de nieuwe tarieven voor de kilometerheffing voor 3,5 ton vrachtwagens bekend gemaakt, die zullen gelden vanaf 1 juli 2017. Het betreft een aanpassing van de tarieven aan de index der consumptieprijzen. Vlaanderen en Brussel voeren een indexering door; Wallonië heeft beslist deze in 2017 niet door te voeren. De nieuwe tarieven kunnen vanaf 1 juli ook via de website www.viapass.be gedownload worden.
 
Met ingang van die zelfde datum wordt er ook 33 kilometer toegevoegd aan het betalende tolwegennet in Wallonië. Het gaat met name om de:
  •  N29, van Perwez A4 (Thorembais-Saint-Trond) tot Jodoigne (Flandres),
  •  N243, van Wavre N25 tot Perwez N29.
Deze wegen werden toegevoegd om sluipverkeer te ontmoedigen. Zij zullen ook worden toegevoegd aan het wegennet dat Sofico beheert. De tarieven en nieuwe wegen zijn van toepassing vanaf 1 juli 2017. De OBU's van de dienstverleners worden automatisch aangepast aan de nieuwe gegevens.

Bron: Viapass
Publicatiedatum: