Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plukrobot ontwikkeld voor kiwi's

Een nieuw ontwikkelde plukrobot wordt het nieuwe 'werkpaard' van de Nieuw-Zeelandse fruitsector. De robot is ontwikkeld om elk jaar meer dan 3 miljard kiwi's te plukken. Door het tekort aan arbeidskrachten en door de komst van nieuwe kiwirassen is het een uitdaging voor telers geworden om het fruit op het juiste moment te oogsten. 

Een team wetenschappers en ingenieurs, die samenwerken met de universiteiten van Waikato en Auckland, heeft de nieuwe plukrobot ontwikkeld. Deze is ontworpen om de kiwi's voorzichtig te plukken. In het midden van de machine zijn camera's gemonteerd. Intelligente algoritmes kunnen het bladerdak in drie dimensies in kaart brengen. Als de robot juist wordt afgesteld, kan de machine voorzichtiger plukken dan een mens. 

Alistair Scarfe, de CTO van Robotics Plus: "De robot handelt consistenter en voorzichtiger. Dit is een belangrijk voordeel, omdat de kwaliteit van het fruit beter zal zijn. Hierdoor zullen de kiwi's meer opleveren."

Publicatiedatum: