Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse congresleden pleiten voor risico-analyse Pools importfruit

Twee Republikeinen uit appel producerende staten pleiten voor een volledige risico-analyse voor importfruit uit Polen, een land dat er in het verleden ook niet in slaagde om aan de Amerikaanse eisen te voldoen. Beide vertegenwoordigers hebben onlangs een brief gestuurd aan Landbouwminister Sonny Perdue waarin zij een oproep doen voor een onderzoek door de APHIS (Animal Plant Health Inspection Services). 

Vorig jaar januari deed APHIS het voorstel om de export van fruit uit een aantal Europese landen in Europa te versoepelen door de huidige inklaringseisen te vervangen door een systeembenadering. Polen, dat zijn appelen als gevolg van de Russische boycot niet in Rusland af kan zetten, werd later aan deze lijst toegevoegd. 

De congresleden zijn echter van mening dat het beter is om voor Polen een strenger beleid te hanteren. Vorig jaar juli dienden zij al een soortgelijk verzoek ik bij de APHIS. 

Publicatiedatum: