Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dominicaanse Republiek steeds meer bio-bananen

"We hopen dat bananenziektes niet bij ons terecht komen"

Tholen - "Dit jaar zijn we vijftien jaar actief in de teelt en export van biologische bananen. Wij verpakken gemiddeld 50.000 bananen per dag. Naast bananen hebben we ook citroenen, avocado's en kokosnoten", vertelt Kilian Almonte, Europese salesmanager van het bedrijf Banama uit de Dominicaanse Republiek.

Weinig ziektes in Dominicaanse Republiek

Hij geeft aan dat het totale areaal van Banana meer dan 600 hectare is, met name gelegen in het Noordwesten van het land. "We hebben in de Dominicaanse Republiek hele goede weersomstandigheden om bananen biologische te telen. Er zijn weinig ziektes die we hier moeten bestrijden. Natuurlijk hebben we dit niet in de hand, andere landen hebben er wel last van. Hopelijk komen de bananenziektes niet in onze plantages terecht." Voor de komende jaren zijn de plannen groots. "We willen uit blijven breiden in productie en de kwaliteit. Stap voor stap willen we ons verder professionaliseren."



De vraag naar biologische bananen is groot. "We leveren aan de VS, Europa en Japan. Om nieuwe klanten te bereiken bezoeken we verschillende beurzen, zoals de Macfrut in Rimini. Het bedrijf is naast teelt en handel ook actief met betrekking tot ontwikkelingshulp. "Wij helpen ook de medewerkers en telers die bij ons zijn aangesloten om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Daarvoor werken we mee aan verschillende sociale projecten."

Voor meer informatie:
Kilian Almonte
Banama
Europa Salesmanager
Lowenherzgasse 9/23
1030 - Oostenrijk
Mobiel: 0049-176 706 17415
k.almonte@banama.com.do
www.banama.com.do