Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

21,5% hogere citrusoogst verwacht in Valencia

De tweede raming van de citrusoogst 2016/2017 in Valencia wijst uit dat het totale volume 3.885.539 ton zal bedragen: een toename van 21,5% ten opzichte van vorig jaar. Deze raming is uitgevoerd door de Documentation and Statistics Service van Valencia. De eerste raming, die in september 2016 plaatsvond, voorspelde al een groter volume dan het voorgaande seizoen.

Bij deze cijfers worden echter niet de niet-commerciƫle volumes betrokken, omdat deze niet voldoen aan een bepaalde grootte of omdat ze beschadigd zijn door stormen. Het volume van het fruit dat niet op de markt gebracht wordt, zal ongeveer 640.000 ton bedragen (ongeveer 16% van de totale oogst).

De eerste ramingen werden aan het begin van het seizoen gemaakt na een normale bloeiperiode. Toch was het nodig om te snoeien om de de groei van het fruit te bevorderen vanwege het gebrek aan neerslag en hoge temperaturen. Ook was de afstand tussen de irrigaties in sommige gebieden groot. Hierdoor namen de eerste ramingen van de oogst af, maar door de sporadische neerslag in oktober zijn de ramingen voor de midden en late rassen weer toegenomen. De tweede raming toont aan dat er voor bijna alle rassen een toename zichtbaar is ten opzichte van de eerste raming.
Publicatiedatum: