Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Northline focust op Europa en de VS:

"Volgend jaar willen we 40 containers bio-bananen per week exporteren"

Tholen - "Wij hebben bewust gekozen voor biologische bananen omdat we de mensheid willen bedienen met gezonder, milieuvriendelijk voedsel dat vrij is van gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast onderscheiden we ons met het feit dat we een bedrijf zijn waar slechts vijf producenten zijn aangesloten. In totaal hebben we een areaal van 1.700 hectare bananen", vertelt Luis Samuel Nunez van exportbedrijf Northline uit de Dominicaanse Republiek.


Luis tijdens Macfrut 2017.

Jong

Hij geeft aan dat het bedrijf nog jong is. "We zijn gestart in begin 2016. Omdat we met zo weinig producenten zijn kunnen we de kwaliteit optimaal bewaken. Ook duurzaamheid is gegarandeerd omdat we enkel volle containers exporteren vanuit de teeltbedrijven. Hierdoor kunnen de producten ook gelijkmatig rijpen."



In 2016 exporteerde Northline 12 containers. "Momenteel zitten we aan 7 containers per week. Voor het komende jaar is onze doelstelling om 40 containers per week te exporteren. Daarnaast investeren we in renovaties op onze teeltbedrijven en in teeltgericht advies en beheer. We kijken ernaar uit om steeds meer Europese en Amerikaanse consumenten kennis te laten maken met onze biologische bananen."

Voor meer informatie:
Luis Samuel Nunez
C/Roman de Pena #24
Mao, Valverde
T: 809-822-9395
C: 829-750-3147
Republica Dominicana
luissamuel@northline.com.do