Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Californië moet achterstand spruitenteelt wegwerken

Op dit moment zijn de belangrijkste spruitenteeltgebieden in Noord-Amerika Mexico en Californië. De oogst is afkomstig uit teeltbedrijven in Mexico. Ze beginnen nu ook in Californië. Beide locaties zullen elkaar de komende maanden overlappen. Katie Harreld, salesmanager bij Queen Victoria Produce: "Zodra de zomer begint en het warmer wordt, zal de oogst in Mexico verminderen. Op dat moment zal de oogst in Californië beginnen."



Voor bepaalde gebieden in Centraal Amerika is het gebruikelijk dat het seizoen eindigt. De aanvoer is wat kort geweest, dus Californië moet de achterstand wegwerken. Harreld: "Californië is nog niet klaar om te oogsten, omdat Mexico normaal gesproken nog langer spruiten zou aanvoeren." De staat zou het aan het einde van de maand opgepakt moeten hebben. De vertraging komt door de dramatische winter en de grote hoeveelheid regen. Hierdoor nam de productie af. De prijzen waren erg hoog. Harreld: "De afgelopen drie hebben we prijzen van $35-$40 (ongeveer €31-€35) gezien." De spruiten worden dagelijks in de nieuwe faciliteit in Californië verpakt en verwerkt. 



Verpakte spruiten worden verwerkt voor de supermarkt en voor de foodservice. Er worden hele, halve en fijngesneden spruiten aangeboden. Harreld: "De afgelopen vijf jaar is de spruitensector enorm gegroeid. De spruiten kunnen op veel verschillende manieren gekookt en bereid worden, waardoor het product erg populair is. Door bijvoorbeeld gesneden spruiten aan te bieden, krijgt de klant de mogelijkheid om ze in salades en andere gerechten te gebruiken."

Voor meer informatie:
Katie Harreld
Queen Victoria Produce
Ph: 831.772.9991

Publicatiedatum: