Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
70-jarig jubileum

Van plaat ijzer tot machine bij Open Huis Van Wamel

Dit jaar bestaat Machinefabriek van Wamel, bekend van de Perfect machines, 70 jaar. Dit werd uitgebreid gevierd tijdens hun Open Huis op 9 en 10 juni. Bezoekers konden via een uitgezette route door de hele machinefabriek lopen en zagen een plaat ijzer gaandeweg veranderen in bijvoorbeeld een maaier. Draaiende onderdelen en schroefjes worden door het bedrijf ingekocht, maar de overige onderdelen worden allemaal in eigen beheer gemaakt door de werknemers, robots en snijmachines. Klik hier voor de fotoreportage van NFO.

De sorteermachines die Van Wamel levert, waren ook in werking te zien; ook stonden er twee in opbouw die binnenkort naar een nieuwe eigenaar gaan. De verkoop van de sorteermachines loopt goed, beaamt Jan van Houwelingen van het verkoopteam van Van Wamel. Een van de werknemers van Ellips, leverancier van de sorteringssoftware voor Van Wamel, had voor de kleine bezoekers van de open dagen nog een leuke verrassing: een sorteermachine die M&M's sorteert. Ongeveer 80 procent van de totale gemaakte machines landbouwbreed gezien wordt geƫxporteerd naar meer dan 40 landen wereldwijd.

Bron: NFO

Publicatiedatum: