Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische AGF-sector bewondert Antwerps Havenhuis

Tholen - Het imposante Havenhuis is één van de blikvangers van de skyline van Antwerpen. Zaha Hadid Architects leverde met het Havenhuis een architecturaal meesterwerk af in 2016. De leden van FVPhouse mochten dit gebouw gisteren van buiten én binnen bewonderen. Iedereen was onder de indruk van de architectuur en het prachtige uitzicht.




Linksboven: Jurgen de Witte en Wim Lannoey. Rechtsboven: Veerle van der Sypt,
Samira El Moukhtari en Lotte. Linksonder: Pascal Braecke en Steven de Cuyper. Rechtsonder: Frank Van Colenberghe en Ervé Jooken.


Klik hier voor de fotoreportage

Tijdens het FVPhouse event op 12 juni werd gesproken over de troeven en uitdagingen van de Antwerpse haven voor de verse en bewerkte AGF-handel. Sprekers waren Maartje Driessens en Dries Van Gheluwe van de Port of Antwerp. Daarnaast sprak Steve Alaerts over logistieke oplossingen in het gevecht tegen voedselverspilling. Peter Van den Broeck van Remant Cool Logistics sprak over wegtransport versus binnenvaart. Na de presentaties was er ook nog een panelgesprek waarbij de opportuniteiten en uitdagingen van de Antwerpse haven werden besproken door bovengenoemde sprekers en Kristin van Kesteren-Stefan van de Antwerpse haven.


Het panelgesprek. Van links naar rechts: Romain Cools (Belgapom), Carmen Wallays (Agristo), Maartje Driessens (Port of Antwerp), Steve Alaerts (foodcareplus), Peter Van den Broeck (Remant Cool Logistics) en Kristien van Kesteren-Stefan (Port of Antwerp).

Klik hier voor de fotoreportage


Uitzicht vanuit het Havenhuis.



Aan het einde van het officiële gedeelte kreeg Romain Cools nog een dankwoord voor zijn inzet als secretaris. Romain neemt nog lang geen afscheid, maar doet een stapje terug. Een deel van zijn taken worden nu overgenomen door Nele Cattoor. Hieronder staan ze samen op de foto. "De fototraining heeft haar vruchten afgeworpen", aldus Romain.