Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VOG reserveert 100 hectare voor Crimson Snow

Het VOG Consortium voegt het nieuwe clubras Crimson Snow toe aan zijn aanbod en zal vanaf 2020 de eerste boomgaarden aan gaan planten. Het ras heeft een rode schil en wit vruchtvlees en werd in Australië ontwikkeld als ras 'MC38' door Kiku Variety Management, die de rechten op het ras bezit en waarmee VOG onlangs een contract sloot. De producenten van het Consortium zullen 100 hectare reserveren voor de productie van Crimson Snow. 



Het nieuwe ras beschikt over uitstekende eigenschappen en kan tot wel 12 maanden zonder kwaliteitsverlies bewaard worden. De appel is daarom zeer geschikt om in de tweede helft van het seizoen verkocht te worden wanneer de beschikbaarheid van overige rode rassen daalt. De appel kneust niet snel en is hierdoor gemakkelijk te verwerken wat een hogere opbrengst garandeert. 

Het nieuwe ras is een aanvulling op de andere zeven clubrassen die het VOG Consortium momenteel produceert: Kanzi, Pink Lady, Rubens, Modì, Jazz, Envy en Yello. "Het ondertekenen van dit contract past in de VOG strategie die in het teken staat van onderzoek en ontwikkeling," licht directeur Gerhard Dichgans toe. "We zijn er van overtuigd dat de toekomst van de appelsector afhangt van innovatie. Nieuwe rassen met uitstekende eigenschappen en gebruiksmogelijkheden hebben de consument opnieuw voor zich weten te winnen. Tijdens de eerste jaren op de markt heeft Crimson Snow zijn waarde al bewezen, dus we denken dat het ras ons goede resultaten zal opleveren."

"De overeenkomst met VOG betekent uitbreiding voor Crimson Snow," laat Jürgen Braun, directeur van Kiku Variety Management, weten. "We zien dit als een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van dit ras. Vanwege zijn sterke positie en betrouwbaarheid is het Consortium een ideale partner voor ons. We zijn op zoek naar locaties die geschikt zijn om dit nieuwe ras te telen en de boomgaarden van de VOG telers lenen zich hier prefect voor. De nieuwe samenwerking zal een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van dit nieuwe appelras."

In Italië wordt Crimson Snow al geteeld door Rivoira Giovanni & Figli, Sanfrutta, Fratelli Clementi en Bio Meran. Het totale areaal van dit nieuwe clubras bedraagt in Italië momenteel een kleine 400 hectare en het is de doelstelling dat dit tegen 2022 gegroeid zal zijn naar 550 hectare (700 in heel Europa). Dit jaar bedroeg de oogst 4.500 ton. Naar verwachting zal de Italiaanse productie van het ras over een paar jaar gegroeid zijn naar 20.000 ton. 



Voor meer informatie: www.vog.it/en/home.html


Publicatiedatum: