Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
groententeelt fors aangetast

Europese verwerkers luiden noodklok door droogte

Europese verwerkers van groenten in conserven en van gedroogde of diepvriesgroenten zijn bezorgd over de impact van het warme en droge weer op de voorjaars- en zomerteelt. In Spanje meldden de telers dat de oogst ernstig aangetast was door het tekort aan neerslag. Ook het volume opgeslagen water was beneden het gemiddelde van de afgelopen jaren. De 16 bassins in Spanje waren slechts voor 59,4% gevuld, waardoor er een groot tekort aan water was. 

Het gebrek aan regen, in combinatie met de hoge temperaturen tijdens de winter en het voorjaar, was ongunstig voor de gewassen in veel delen van Europa. Belangrijke teeltgebieden in BelgiĆ«, ItaliĆ« en Frankrijk werden hierdoor aangetast. Sommige nationale autoriteiten hebben maatregelen genomen om de aanvoer van water te limiteren. 

Het is te vroeg om verdere verliezen van de zomerteelt in te schatten. Toch zijn de Europese verwerkers erg bezorgd over de huidige weersomstandigheden en de weersverwachtingen voor de komende periode, omdat de impact erg groot kan zijn. 

Voor meer informatie:
Tel: +32 2 761 16 56 
Publicatiedatum: