Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Don Limón focust op groei in zoete aardappelen

"In 2020 willen we 1000 containers per jaar exporteren"

Tholen - Don Limón staat bij velen bekend om haar citrus. Het aanbod is echter veel groter. "In de laatste tien jaar zijn er verschillende producten bij gekomen. Zo bieden wij diverse exotische fruitsoorten en druiven en sinds twee jaar ook zoete aardappelen. Wat we geleerd hebben voor limes, brengen we nu ook in de praktijk met dit product. Onze volumedoelstelling is om 1000 containers per jaar te exporteren uit Centraal Amerika in 2020. Nu zijn dat nog 200 tot 240 containers. Onze belangrijkste afnemers zijn Canada en Europa. In Europa zijn dat met name de landen in het zuiden, zoals Spanje, Italië en Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk is een grote afnemer van zoete aardappelen. Het is nog niet onze grootste klant, maar we kunnen zeker groeien in dit land. Ze gebruiken de zoete aardappel met name voor de verwerking van friet, chips en dierenvoeding."



Lokale telers

Voor de zoete aardappelen hebben we een speciaal SDG-project opgezet", vertelt Andreas Schindler van Don Limón. "De producten komen van lokale telers uit verschillende landen, waaronder Honduras en Guatemala. We hebben doelstellingen gemaakt op het gebied van sociale ontwikkeling. We ondersteunen de kleine telers in de verschillende gebieden en zorgen ervoor dat ze kunnen leven van hun product. De zoete aardappelen zijn makkelijker te telen en te verhandelen dan limes. De producten worden geplant en 120 dagen later liggen ze in de schappen. Bij limes weet je pas na een paar jaar of je wel het juiste ras hebt geteeld."

Groeien
Hij merkt op dat de marktleider in zoete aardappelen nog steeds de VS zijn. "Zij zijn natuurlijk jaren eerder begonnen, maar we zien veel Centraal-Amerikaanse landen groeien in dit product. Onlangs zijn we ook een project in Nicaragua gestart. Het mooie is dat wij rechtstreeks de verse aardappelen importeren, tijdens het zogenoemde uithardingsproces. Die uit de VS zijn vaak al maanden bewaard. Wij zorgen ervoor dat wij en onze aangesloten telers voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en dat ze vrij zijn van residuen."

Voor meer informatie:
Andreas Schindler
Don Limón
Tel.: +49 (0)40 - 3095499-45
GSM: +49 (0)171 85 83 211
Fax: +49 (0)40 - 3095499-60
aschindler@pilz-schindler.de
www.don-limon.de
www.pilz-schindler.de