Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Forse toename export Chinees knoflook

"Dit jaar is de knoflookoogst met 20% tot 30% toegenomen. De prijzen op de markt zijn zich geleidelijk aan het herstellen," aldus Liu Yu Gang van Jinxiang Lianyi Trading.


Stafleden sorteren knoflook


Verpakt knoflook

"De knoflookprijzen bleven in de afgelopen paar jaar hoog. De omzet die met 0,07 hectare met tarwe kan worden behaald bedraagt 1000 yuan (€131,65). Met knoflook behaal je onder dezelfde omstandigheden en met een even groot areaal een omzet van 10.000 yuan (€1316,45). Zulke hoge omzetmarges hebben gezorgd voor een significante stimulans voor de knoflooksector. Knoflooktelers hebben de schaal van hun productie vergroot en telers die voorheen nog geen knoflook produceerden, hebben zich nu bij deze sector aangesloten. Het directe gevolg hiervan is de toename van 20% aan knoflookareaal van dit jaar."


Knoflook gereed voor export


Grote stukken knoflook

"Het knoflook is per stuk groter en kwalitatief beter dan vorig jaar. Doordat de productie zo was toegenomen en doordat er meer verschillende rassen worden geproduceerd, waren de prijzen fors gedaald. De prijzen per ton gingen van 15.000 yuan (€1.974,68) helemaal naar 6.000 tot 7.000 yuan (€789,87 tot €921,52). Volgens prognoses van experts zullen de prijzen van dit jaar alleen in het lagere marktsegment wisselvallig zijn. Nu de prijzen weer normaal zijn geworden, is er sprake van een hausse in de knoflookmarkt. De mate van export is veel hoger dan die van vorig jaar, wat met name geldt voor Zuidoost-Azië. Normaal begint het knoflookseizoen in juni, maar dit jaar is de eerste knoflook uit Yunnan nu al op de markt gekomen. De oogst in Henan volgt daar nu al op en is dit jaar vroeger dan normaal. De knoflook van het Jinxiang Lianyi Trading Company domineert de markt."


Knoflook gereed om kratten te worden geladen

"Dankzij de goede kwaliteit en de stabielere prijzen is de knoflook voor export goedkoper, maar is tegelijkertijd de mate van export significant toegenomen. De prijzen kunnen in de komende paar maanden iets wisselen, maar er is weinig kans op een scherpe prijstoename. Ons bedrijf exporteert knoflook over de hele wereld en dan met name naar Zuid-Oost-Azië, Afrika en Australië. Er is relatief gezien minder export naar Europa en Noord-Amerika. Dat komt voornamelijk door de beperkte toegang tot die markten, bijvoorbeeld in verband met verkapte handelsbarrières."

Liu Yu Gang
Jinxiang Lianyi Trading Co.,Ltd
Company website:www.lygarlic.com
Phone number/Whatapp: +86 135 6275 1790


Publicatiedatum: