Biologische limes klaar om geplukt te worden.
Compost workshop
Omdat de telers hun compost moeten inkopen bij grote bedrijven, heeft Alexander onlangs in samenwerking met een exporteur en een ervaren biologische koffieteler een compost workshop verzorgd. In deze workshop leerden de telers hoe ze zelf biologische compost konden maken, zodat ze in een later stadium onafhankelijk kunnen zijn. Inmiddels zijn de telers met een eerste pilot gestart. In samenwerking met OTC en de telers wordt een centrale plek gecreëerd waar de telers hun compost kunnen maken, verwerken en opslaan.Deelnemers van de compost workshop (verzorgd door Alexander, tweede van links).
De regio
Het teeltgebied ligt in het Zuiden van Colombia op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau. Een ideaal gebied voor het telen van limes, met relatief lage regenval en goede irrigatie mogelijkheden. Dankzij diverse workshops van NGO's (non-gouvernementele organisaties) worden de telers bewust gemaakt hoe ze op een duurzame manier met de natuur om moeten gaan.Tahiti limoen
De Tahiti lime heeft dankzij het gunstige microklimaat een intense groene kleur en stevige schil. Het vruchtvlees en de schil van deze biologische lime is een frisse smaakmaker aan vele gerechten en dranken. De limes worden verpakt in de speciaal voor dit project ontworpen 4 kg 'MmmBIO' dozen. Ze zijn jaarrond verkrijgbaar in de maatsortering 36 tot 66. Heeft u vragen over deze biologische limes? OTC kan er alles over vertellen: sales@otc-organics.com, 0320 289030.De limes worden zorgvuldig verpakt in 'MmmBIO' dozen. Verse limes in 'MmmBIO' dozen.
Voor meer informatie: www.otcholland.com