Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Huuskes kiest voor een flexibele en groene koeloplossing

De Nederlandse maaltijdleverancier Huuskes heeft tegenwoordig een voertuig die zijn vracht koelt met het duurzame en flexibele koelsysteem van BoTemp: de Cold Battery. BoTemp levert oplaadbare koude opslagsystemen, die zijn gevuld met een niet toxisch en biologisch afbreekbaar gel, PCM genaamd. (Phase Change Material) Samen met hun partners BOM Engineering, Pool Koudetechniek, Re/gent en Delta Technics ontwikkelden zij deze Cold Battery met een variabel instelbare temperatuurregeling.



Harrie Reink, logistiek manager bij Huuskes, is met name enthousiast vanwege de flexibiliteit en de geringe onderhoud- en reparatiekosten. Ook heeft hij eindelijk een oplossing gevonden voor binnenstedelijke leveringen waar regelgeving steeds strenger wordt. Harrie: "De systemen van BoTemp zijn stil en produceren nooit CO2-uitstoot. Het koelsysteem blijft koude leveren, zelfs wanneer de motor van het voertuig is uitgeschakeld."

Harrie heeft voor zijn 18-ton voertuigen met twee compartimenten voldoende capaciteit nodig om de gewenste temperatuur gedurende de dag te kunnen garanderen. Diepvriesproducten moeten geleverd worden op een temperatuur van -18°C, verse producten moeten onder de 3°C blijven.

De Cold Battery met een variabel instelbare temperatuurregeling, in combinatie met een On Board Charger geeft de flexibiliteit om de temperatuur in elk compartiment te wijzigen. En omdat de Charger aan boord is, kan de Cold Battery altijd worden opgeladen, waar het voertuig zich ook bevindt.
Publicatiedatum: