Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walmart doet proef met zelfbedieningsafhaalpunt

Walwart test momenteel een enorme zelfbedieningskiosk voor het afhalen van boodschappen uit bij één van zijn superstores in Oklahoma. Klanten bestellen hun boodschappen eenvoudig online en kunnen bij aankomst bij de winkel een code invoeren die hun bestelling binnen enkele minuten gereed maakt. Vervolgens gaat er een schuifdeur open waarna de klant zijn boodschappen uit kan nemen zonder dat hiervoor menselijk contact nodig is. 



Winkelmedewerkers verpakken alle boodschappen in een krat en plaatsen deze in een machine. De opslagruimte is uitgerust met vriezers en koelcellen en zal uiteindelijk 24 uur per dag toegankelijk zijn.



De enorme uitgiftemachine wordt op het moment uitgetest maar als de resultaten positief zijn, dan hoopt het bedrijf het concept ook op andere locaties in te voeren. Er vinden in de winkels zelf ook testen plaats met een veel kleinere afhaalkiosk voor non-food artikelen.

Met dit nieuwe concept wil Walmart bewijzen dat het een groot pluspunt heeft ten opzichte van concurrent Amazon en dat is een flexibele betrouwbare infrastructuur en duizenden werknemers.
Publicatiedatum: