Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ieder jaar proberen we ons areaal te verdubbelen"

Ananasteelt Dominicaanse Republiek groeit gestaag

"De Dominicaanse Republiek kent meer zonuren, minder neerslag en heeft minder last van plagen die de ananasteelt kunnen schaden. De logistieke infrastructuur in de Dominicaanse Republiek, die bestaat uit 7 internationale luchthavens met directe vluchten naar alle werelddelen en talrijke havens en de gunstige loonkosten zijn slechts een paar van de concurrentievoordelen, die het land heeft ten opzichte van andere producerende landen in de regio," vertelt Oscar Peña, directeur van FRUDEP. 



FRUDEP is een jonge onderneming, die pas anderhalf jaar geleden werd opgericht. Het bedrijf is gevestigd in Lomas Lindas, Pedro Brand, op slechts 20 minuten afstand van Santo Domingo. Tijdens de Agroalimentaria vakbeurs die onlangs in de Dominicaanse Republiek werd gehouden, presenteerde Oscar zijn MD2 ananas en het merk Bonita. "We telen MD2 op 37 hectare maar we zijn van plan om ons areaal jaarlijks te verdubbelen. Onze productie is zeer efficiënt omdat we onze technologie, personeel en kennis uit Costa Rica hebben gehaald, een land dat een pionier is op het gebied van de duurzame ananasteelt. We beschikken over ons eigen pakstation, waar het fruit wordt gewassen, ontsmet, verpakt, opgeslagen en van waaruit het per schip of vliegtuig wordt geëxporteerd."



Bonita ananas is jaarrond leverbaar. Momenteel bevoorraadt FRUDEP lokale retailketens. "Onze ananas is zoet en heeft een uitstekende houdbaarheid waardoor het product zich bij uitstek leent voor de export. We zijn dan ook actief op zoek naar nieuwe exportmarkten en klanten in Europa, Israël, de Antillen en zelfs Rusland. We hebben al wat proefzendingen aan potentiële klanten gestuurd en zijn erg tevreden over de kwaliteit van ons fruit en de vraag die het heeft weten te genereren."




Oscar legt uit dat er veel andere ananastelers in de Dominicaanse Republiek zijn maar dat deze hun product meestal op informele markten verkopen en geen interesse hebben in de certificering van hun plantages. Bij FRUDEP streven we naar het produceren van MD2 ananas van de allerbeste kwaliteit met respect voor milieu en maatschappij. We vermarkten ons fruit onder de geregistreerde merknaam Bonita of onder de merknaam van onze klanten. We geven onze partners de flexibiliteit om hun fruit te vermarkten op de manier die zij het best aan vinden sluiten bij de wensen van de eindconsument. Ons doel is het leveren van veilig fruit waar mensen echt van kunnen genieten en dat ook op de internationale retailmarkt in de smaak zal vallen."


Voor meer informatie:
Oscar Peña Gautreaux
FRUDEP
Dominican Republic
T: (809) 565-1257
E: oscarlpena@gmail.com
www.frudep.com
Publicatiedatum: