Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse tomatenteler krijgt boete voor falende informatieverstrekking

Het hooggerechtshof in Valencia heeft een van de belangrijkste tomatentelers in Spanje, Bonnysa, veroordeeld tot het betalen van en compensatie van 3.126 euro aan een vakbondsafgevaardigde. Het bedrijf gaf geen inzage in informatie voor het
Employment Regulation File (ERE) dat in 2015 werd gevraagd.

De uitspraak van vorige maand weerlegt een eerdere uitspraak van de Social Court en stelt dat het bedrijf "het fundamentele recht van vakbondsvrijheid en meer specifiek het recht om informatie van het bedrijf te krijgen is geschonden."

De afgevaardigde van de General Confederation of Workers (CGT) vroeg Bonnysa in juli 2015 naar een lijst medewerkers die geraakt werden door twee ERE's, waarvan een van tijdelijke aard. Het verzoek werd in februari 2016 ingediend.

In de maanden die volgden stuurde het bedrijf hem documenten om hem te informeren dat deze zaken behandeld zouden worden door de ERE follow-up commissie, waarvan een vertegenwoordiger van de vakbond lid was.

Om die reden verwierp de rechtbank in juli 2016 de eis, maar de Social Chamber van de TSJ herriep die uitspraak. Hun conclusie luidde dat de toegang tot informatie voor een vakbondsafgevaardigde "individueel, autonoom en onafhankelijk van karakter is."
Het bedrijf zou niet aan die eis voldaan hebben. Het Hooggerechtshof gaat in die argumentatie mee en oordeelde ten gunste van de vakbondsman.

Source: EFE
Publicatiedatum: