Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Langere garantie lithium-ion accu's hef- en magazijntrucks Jungheinrich

Jungheinrich geeft voortaan een extra lange garantie op lithium-ion accu's. Kopers van de robuuste accu's krijgen vijf jaar garantie. Wanneer de accu voor die tijd terugloopt naar minder dan 65% van de nominale capaciteit, krijgt de gebruiker een gratis reparatie of wordt de accu zelfs volledig vervangen.


 
De lange garantie onderstreept de rol van Jungheinrich als lithium-ion pionier. Het Duitse concern introduceerde in 2011 als eerste fabrikant lithium-ion techniek in heftrucks en magazijntrucks. Nog altijd is het bedrijf de enige in de branche die zowel de accu's plus acculaders, als de trucks zij-aan-zij in eigen huis ontwikkelt.
 


Oliver Lücke, binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor productontwikkeling: "Omdat we sinds 2011 veel ervaring met lithium-ion techniek hebben opgedaan, geven we deze garantie met een gerust hart af. Door vijf jaar garantie met ten hoogste 10.000 bedrijfsuren te geven, nemen we het investeringsrisico bij onze klanten weg. Wat overblijft zijn de talloze voordelen van deze moderne techniek."


 
Robuuster dan lood-zuur
Eén van die voordelen is, dat de accu's een stuk minder gevoelig zijn dan oude lood-zuur batterijen. Lücke: "Onze lithium-ion accu's hebben intelligentie aan boord en communiceren met zowel de acculader, als de heftruck. Daardoor kunnen ze zichzelf beschermen tegen schadelijk gebruik aan de ene kant en aan de andere kant zichzelf optimaal aanpassen aan de stroom die gevraagd wordt. Dat is de belangrijkste reden, dat onze accu's zo robuust en duurzaam zijn en tegelijk de energiezuinigheid van de truck verder verbeteren."


 
De accu's kunnen probleemloos tijdens bijvoorbeeld koffie- en lunchpauzes bijgeladen worden, zonder dat dit schade aan de accu veroorzaakt. Doordat het laadproces veel sneller verloopt, wordt het zo ook mogelijk in continu diensten te werken zonder de accu te wisselen. Het feit dat de accu überhaupt geen onderhoud of water bijvullen nodig heeft, er geen speciale acculaadstations meer nodig zijn en de truck met lithium-ion techniek krachtiger presteert, zorgt voor een verdere verlaging van de gebruikskosten.
 


De standaard in intern transport
Jungheinrich is ervan overtuigd dat lithium-ion techniek op korte termijn de standaard wordt in het intern transport. Door het gebruiksgemak en de efficiëntie zullen bovendien nog meer bedrijven worden verleid om hun diesel- en LPG-heftrucks om te wisselen voor elektrisch materieel.



Meer dan 90% van de modellen van Jungheinrich is inmiddels verkrijgbaar met lithium-ion techniek. Zelfs reeds bestaande Jungheinrich hef- en magazijntrucks zijn in de meeste gevallen om te zetten op Jungheinrich lithium-ion accu's. Naast 24V en 48V lithium-ion accu's, worden binnen enkele maanden ook 80V accu's leverbaar.



Eigen productie
De Jungheinrich lithium-ion accu's worden in de eigen fabrieken in het Duitse Norderstedt (vlakbij Hamburg) geassembleerd. In verband met de groeiende vraag wil het concern de capaciteiten verder uitbreiden.

Voor meer informatie:
Jungheinrich Nederland BV
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
www.jungheinrich.nl
Publicatiedatum: