Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"In de zomer verlagen we de volumes met 85%"

Mango minder populair in Italië tijdens zomer

De zomer is niet het ideale seizoen voor mango's in Italië. Naar binnenlandse zomerfruit is dan meer vraag, waardoor mango's niet veel worden ingevoerd. "In de zomer verminderen we de hoeveelheden met 85 procent. De prijzen zijn dan gemiddeld ongeveer vijf euro per kilo. In de wintermaanden, als de weersomstandigheden gunstig zijn, liggen de prijzen rond de tien euro per kilo", vertelt Paolo Bernardi uit Cazzola.



"In Italië kunnen we over drie soorten mango praten. Ten eerste: mango's geïmporteerd over zee, die direct verkocht worden. De kwaliteit is middelmatig laag en deze mango's worden vaak gebruikt in verse fruitsalades. Ook kunnen ze worden opgekocht door winkels die stunten met de prijs van het fruit. Ten tweede: ready-to-eat mango's geïmporteerd over zee uit Midden-Amerika, die gerijpt worden met ethyleen. En ten derde: mango's geïmporteerd met vliegtuigen vanuit Mexico of Centraal-Afrika. Ze worden geoogst in een gevorderde rijping en hebben een veel betere smaak. "


"De mangosoort Tommy Atkins, een van de meest populairdere in zijn soort, wordt over het algemeen geïmporteerd vanuit Mexico. Dezelfde variëteit wordt ook geïmporteerd via de lucht vanuit het Afrikaanse Mali en Ivoorkust. De kwaliteit van de mango is beter, al is de houdbaarheid korter", besluit t Paolo Bernardi.

Publicatiedatum: