"In Italië kunnen we over drie soorten mango praten. Ten eerste: mango's geïmporteerd over zee, die direct verkocht worden. De kwaliteit is middelmatig laag en deze mango's worden vaak gebruikt in verse fruitsalades. Ook kunnen ze worden opgekocht door winkels die stunten met de prijs van het fruit. Ten tweede: ready-to-eat mango's geïmporteerd over zee uit Midden-Amerika, die gerijpt worden met ethyleen. En ten derde: mango's geïmporteerd met vliegtuigen vanuit Mexico of Centraal-Afrika. Ze worden geoogst in een gevorderde rijping en hebben een veel betere smaak. "
Mango minder populair in Italië tijdens zomer
"In Italië kunnen we over drie soorten mango praten. Ten eerste: mango's geïmporteerd over zee, die direct verkocht worden. De kwaliteit is middelmatig laag en deze mango's worden vaak gebruikt in verse fruitsalades. Ook kunnen ze worden opgekocht door winkels die stunten met de prijs van het fruit. Ten tweede: ready-to-eat mango's geïmporteerd over zee uit Midden-Amerika, die gerijpt worden met ethyleen. En ten derde: mango's geïmporteerd met vliegtuigen vanuit Mexico of Centraal-Afrika. Ze worden geoogst in een gevorderde rijping en hebben een veel betere smaak. "