Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wij gebruiken liever Fontane-aardappelen voor Airfryer"

Tholen - Bij Beyerlander in Dordrecht produceren ze speciale frieten voor de Airfryer. Het geheim van de speciale de Airfryerfriet? "De dikte", vertelt commercieel medewerker Onno Muilwijk van het Dordtse bedrijf. "Hoe dunner de friet is, hoe sneller het product klaar is. We onttrekken zoveel mogelijk vocht uit de aardappelen, zodat de frieten nog sneller klaar zijn."


De Airfryerfriet van Beyerland

De Airfryerfrieten worden uitsluitend met Nederlandse witvlezige Fontane-aardappelen gemaakt. Sharefoods, het bedrijf achter Beyerlander, produceert de frieten niet zelf maar koopt dit in bij een leverancier. "Qua smaak willen wij zo dicht mogelijk bij die van een bintje blijven", geeft de commercieel medewerker aan. "We hebben alleen niet voor het bintje gekozen, omdat dat ras ziektegevoeliger is in vergelijking met Fontane."
Voordat de Fontane-frieten in de Airfryer terecht komen, worden ze net zoals andere diepvriesfrieten, eerst voorgebakken zodat zo veel mogelijk vocht uit de Fontane verdampt. "Op die manier zijn de frieten beter te bakken met hete lucht, zoals in een Airfryer of een oven", vertelt Muilwijk. 
Toch vindt de commercieel medewerker een Airfryer een voorsprong hebben, ten opzichte van de oven. "Neem bijvoorbeeld het voorverwarmen", vervolgt hij. "Een Airfryer is binnen twee minuten warm, terwijl een oven ongeveer tien minuten nodig heeft. In dat opzicht is een Airfryer eigenlijk een snelle oven."
 
Momenteel produceert Beyerland alleen nog maar Airfryerfrieten, al zal het assortiment binnenkort uitgebreid worden. "We zijn druk bezig met het ontwikkelen van meerdere producten",vertelt Muilwijk. "Wat dit precies is, kan ik helaas nog niet zeggen."
 
Meer informatie:
Sharefoods B.V.
Vriesestraat 150
3311 NS DORDRECHT
T +31 (0) 78 6178090

Publicatiedatum: