Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: Schijf van Vijf-advies in online eetdagboek 'de Eetmeter'

In het online eetdagboek 'de Eetmeter' binnen Mijn Voedingscentrum krijg je nu ook een Schijf van Vijf-advies. Per dag kun je bekijken hoeveel jij eet uit de Schijf van Vijf én erbuiten. Voor de producten buiten de Schijf van Vijf reikt Het Voedingscentrum gezondere alternatieven aan. Ook kun je kiezen voor een uitdaging. Zo werk je stapje voor stapje aan een gezonder eetpatroon.

De mogelijkheid om je eigen Schijf van Vijf-advies te krijgen is een uitbreiding van het voedingsstoffenadvies dat je krijgt binnen de Eetmeter. De nieuwe adviezen zijn gericht op voedingsmiddelen en daarmee veel concreter. Zo krijg je een beter inzicht in je voeding en kun je stap voor stap werken aan een gezonder eetpatroon.



Aanbevelingen
Met een simpel grafiekje zie je in één oogopslag of jij de aanbevelingen uit de Schijf van Vijf haalt. Daarnaast krijg je per vak uitgebreider feedback. Met deze terugkoppeling kun je eventueel de hoeveelheden die je eet bijsturen. Ook zie je of de producten die je eet in de Schijf van Vijf staan of erbuiten.

Kiezen voor gezondere producten
Wat neem je buiten de Schijf van Vijf? En wat kan daarvan het effect zijn op de gezondheid? Wil je een product buiten de Schijf van Vijf vervangen, dan reikt Het Voedingscentrum alternatieven aan. Zo kun je kiezen voor een ander product dat geschikt is voor jou.

Een uitdaging aangaan
Elke week kun je kiezen voor een uitdaging. Denk aan 'Deze week drink ik water in plaats van frisdrank' of 'Deze week neem ik elke dag bij de lunch groenten tussendoor'. Een week lang blijft deze uitdaging als herinnering op je dashboard van Mijn Voedingscentrum staan. Daarna kun je een nieuwe uitdaging kiezen of met dezelfde doorgaan.

Eetmeter-app
Het volledige Schijf van Vijf-advies is te vinden binnen Mijn Voedingscentrum. In de Eetmeter-app zie je het grafiekje staan dat aangeeft in hoeverre je de aanbevelingen van de Schijf van Vijf haalt.

Bron: Voedingscentrum
Publicatiedatum: