Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Snowbergine'

Waitrose heeft primeur met witte aubergine

Ondanks de zomerse temperaturen liggen er vanaf deze week bij de Britse retailer Waitrose 'snowbergines ' in het schap. Deze unieke aubergine dankt zijn bijnaam aan zijn witte schil. Van oudsher zijn aubergines wit. Vandaar dat de ze Amerika 'eggplant' werden genoemd omdat ze wel wat doen denken aan een ganzenei. 




De snowbergines hebben dezelfde vorm als de vertrouwde paarse variant maar zijn romiger en zachter van smaak. Hierdoor absorbeert deze aubergine andere smaken zoals die van tomaten, kruiden en kaas. De witte aubergine neemt bovendien minder olie op tijdens de bereiding waardoor hij ook nog eens goed voor de lijn is. 

De witte aubergine is iets kleiner dan zijn paarse broertje en smaakt vooral gegrild heerlijk, wat hem perfect maakt voor op de barbecue.

Waitrose groenteninkoper, Jade Symonds, vertelt dat er met name in de zomer veel vraag naar aubergines is omdat de groente ideaal is voor op de grill. Dit is dan ook hét moment om ons aanbod aan aubergines uit te breiden met de snowbergine en een opvallend paars-wit gestreept ras."

De witte aubergines, die in Nederland worden geteeld, zullen vanaf deze week tot eind juni bij alle Waitrose vestigingen in het land voor een prijs van €1,55 per stuk verkrijgbaar zijn. 

Publicatiedatum: