Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Formaat grootste beperking bij afzet jackfruit

"Deze vrucht weegt gemiddeld rond de 20 kilo en is daarom niet zo makkelijk te verkopen als overige exotische fruitsoorten," vertelt Martin Francis, directeur van Francis Trading BV. "Dit gewicht zorgt bovendien voor een hogere prijs. Op lokale markten wordt het fruit verkocht voor €8,00 per kilo," voegt Francis er aan toe. "De prijs van dit fruit is de laatste jaren echter stabiel gebleven. Uiteraard kan de prijs gedurende het seizoen verschillen afhankelijk van de kwaliteit en verkrijgbaarheid van het product," legt Martin uit.



Momenteel zijn Scandinavische en Zuid-Europese landen de belangrijkste afzetmarkten voor het Nederlandse bedrijf. "Deze twee afzetgebieden nemen 50% van onze voorraden af en worden steeds belangrijker naarmate het fruit er bekender wordt. Het overige deel van de voorraad wordt naar kleinere markten geëxporteerd. Francis Trading BV verkoopt jaarlijks gemiddeld zo'n 5.000 stuks jackfruit.

Voor meer informatie:
Martin Francis
Francis Trading B.V. 
Telf.: +31 622184207
Publicatiedatum: