Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse export diepvries aardappelproducten herstelt

De totale Amerikaanse export van diepvries aardappelproducten herstelde in maart, met een stijging van 17% ten opzichte van maart 2016. Het brengt het totaal voor de eerste drie kwartalen van het verkoopseizoen tot 754.953 ton, een toename van 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. Dit blijkt uit gegevens van Potatoes USA.

Het herstel van maart werd geleid door de Filipijnen, met +57%, en gevolgd door Mexico met +38%, Taiwan met +36%, Indonesiƫ met +31%, Japan met +28% en Korea met +25%. De enige echte exportdaling voor Potatoes USA was in doelmarkt China, met -31% voor maart en -30% voor het hele verkoopseizoen.

De export van verse aardappelen steeg met 18% in maart, en met 10% voor het hele verkoopseizoen, waardoor het totaal nu op 318.977 ton staat. Canada blijft in belangrijke mate aan deze groei bijdragen met +47% in maart en +18% over het hele seizoen, met een totaal van 134.431 ton.

Voor de volgende doelmarkten van Potatoes USA werd in maart een lichte daling geregistreerd: Japan (-12%), Korea (-71%), de Filipijnen (-62%) en Taiwan (-34%). Daartegenover staan Maleisiƫ met een toename van 120% en Mexico met 7% in maart.

source: potatobusiness.com
Publicatiedatum: