Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkish Airlines verlaagt AGF-tarieven tot 73%

Turkish Cargo, dat opereert onder Turkish Airlines, heeft AGF-exporteurs een korting van tot wel 73 procent gegeven op de transportkosten per kilogram. Na de overeenkomst tussen ambtenaren van Turkish Cargo, de Assemblage van Turkse Exporteurs (TIM) en de Egeïsche Vereniging voor Exporteurs van Verse Groenten en Fruit, zijn de transportkosten per kilogram opnieuw vastgesteld.

Tijdens de onderhandelingen spraken de partijen af verschillende kortingen te geven, afhankelijk van bestemming en vliegtuigcapaciteit. Met de overeenkomst wordt gepland dit jaar 20.000 ton verse groenten en fruit te transporten naar 35 bestemmingen. Turkish Cargo gaf AGF-exporteurs kortingen variërend van 19 tot 73 procent, gebaseerd op de voormalige eenheidsprijzen voor 39 lijnen in Europa, het Verre Oosten en het Midden-Oosten. 

De transportprijs per kilogram varieerde van €0,49 tot €2,05 en de hoogste korting werd gegeven op de lijnen Lagos en Seychellen, in Afrika. De transportprijs per kilogram werd gereduceerd van €3,65 tot €0,98 op deze twee lijnen, met een korting van 73 procent. De laagste prijs per kilogram is voor het transport naar Medina, met €0,49 per kilo, gevolgd door Frankfurt, Düsseldorf en Maastricht met €0,67.
Publicatiedatum: