Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mobiele app helpt aardappeltelers hun opbrengst te voorspellen

In het kader van een 'smart farming' project, is er een op software gebaseerd opbrengstenmodel ontwikkeld voor de aardappelteelt. Het model kwam tot stand door een samenwerking van agridata bureau Agrimetrics en het National Institute of Agricultural Botany (NIAB) en is bedoeld om telers via hun smartphone betrouwbare gegevens te verschaffen over de te verwachten opbrengsten. 

PotatoSize, een app die onlangs geïntroduceerd werd door een joint venture van het James Hutton Institute, James Hutton Limited en Agrovista, beweert een einde maken aan arbeidsintensieve berekeningen om de maten van de aardappelen te ramen aan de hand van een eenvoudige automatische analyse van één afbeelding van een willekeurig exemplaar uit het veld. 

De ontwikkelaars denken dat het gebruik van deze mogelijkheden om informatie over pootdatum en groei te verzamelen in combinatie met fotomateriaal van de aardappelbedden telers meer inzicht kan geven in de ontwikkeling van hun gewassen.

"Dit type analyse is cruciaal voor telers om keuzes te kunnen maken met betrekking tot het toepassen van methodes zoals loofkappen of-branden. De mobiele app maakt het mogelijk om eenvoudig en snel toegang tot gewasgegevens te krijgen, waarbij gebruik gemaakt wordt van duidelijke grafieken. 

Publicatiedatum: