Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk kampt met brandstoftekorten

Sinds vorige week worden er raffinaderijen en brandstofdepots in Frankrijk geblokkeerd door chauffeurs van gevaarlijke stoffen. Met name in de regio Parijs is hierdoor een tekort aan brandstof ontstaan.

Parijs

De situatie in regio Parijs is dermate zorgwekkend dat het Franse Directoraat-Generaal voor de burgerluchtvaart de vliegtuigmaatschappijen heeft gevraagd om kerosine in het buitenland te tanken. Daarnaast is er in de regio Parijs bij circa 40% van de pompstations een te kort in brandstof (opgave 30-05 18:30 uur).

Noodvoorraad

In Frankrijk is er een noodvoorraad voor 115 dagen aan brandstof. Volgens opgave is hier nu drie dagen van verbruikt. Dit lijkt mee te vallen maar evengoed zijn er 363 pompstations gesloten vanwege brandstoftekort. Het advies is dan ook indien er naar of door Frankrijk wordt gereden om tijdig te tanken om te voorkomen dat men met een bijna lege tank bij een gesloten pompstation komt.

Actuele informatie
De actuele situatie kan hier worden bekeken. Op deze website is de actuele situatie te vinden van bijna 9000 pompstations in Frankrijk.

Bron: EVO

Publicatiedatum: