Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder contante betalingen ten koste van pin

In 2016 hebben consumenten 45% van hun aankopen bij winkels, benzinestations, horeca en andere gelegenheden betaald met contant geld. Daarmee is het gebruik van contant geld net als in de twee voorgaande jaren aanzienlijk gedaald.

Sinds 2015 betalen consumenten meer aankopen met de pinpas dan met contant geld. Inmiddels wordt bijna 55% van alle betalingen gepind. Zo blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank.

In alle branches neemt het aantal pinbetalingen toe ten opzichte van contante betalingen. Maar de grootste verschuivingen zijn zichtbaar bij de automatenverkoop en in de horeca. Ook in de straatverkoop, een sectoren waar van oudsher veel contant wordt afgerekend, is in 2016 een sterke groei gemeten.

Het toenemende gebruik van de betaalpas is te zien in alle bevolkingsgroepen. Echter tieners (12-18 jaar), 65-plussers en laagopgeleiden betalen veelal nog contant. Al zien we het gebruik van pin bij tieners wel duidelijk toenemen.

Bron: Checkout.nl
Publicatiedatum: