Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Francisco Gea, Belsan Lemons

Nieuwe citroen geeft sector wat kleur

Roze citroenen komen van origine uit Californië maar zullen de komende twee jaar ook hun entree op de Europese markt maken. Belsan Lemons heeft 3.000 bomen aangeplant en verwacht over 5 tot 6 jaar zo'n 200.000 kilo te produceren. "We hebben een gok gewaagd met dit ras en moeten nu afwachten hoe één en ander uitpakt," legt Francisco Gea uit. "We gaan met onze tijd mee en zien dat markten open staan voor nieuwe producten," licht Gea toe. 




Dit citroenras, dat als belangrijkste kenmerken roze vruchtvlees een een groen gestreepte schil heeft, is nog niet voor 100% verkrijgbaar in Spanje. Aanvankelijk zal het bestemd zijn voor catering- en foodservicebedrijven. "Het is een product voor fijnproevers," legt Gea uit. "De smaak is echter hetzelfde als die van traditionele citroenen. Het ras heeft als voordeel dat de schil volledig geel kleurt naarmate de citroen langer in de boom hangt. Dit maakt de hele onderneming wat minder risicovol voor het bedrijf uit Murcia omdat het weet dat het product zodoende altijd te vermarkten zal zijn.


Een aantal landen heeft al interesse getoond in de roze citroenen, waaronder Zweden, Noorwegen, Finland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. "De vooruitzichten op de internationale markt zijn goed met prijzen die variëren van €3,00 tot €4,00 per kilo," aldus Gea. 

Voor meer informatie:
Francisco Vicente Gea Belmonte 
Belsán SL 
Tel. +34 630943670 
 
Publicatiedatum: