Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelt zoete aardappelen groeit explosief in China

"In Hainan begon het seizoen voor zoete aardappelen dit jaar in april en het zal nog tot eind september duren. In oktober start het productieseizoen in Shandong dat tot maart volgend jaar loopt. Dit jaar is het productievolume Hainan zoete aardappelen met zo'n 20% gegroeid. Dit is vooral te danken aan de hogere opbrengsten en het grotere areaal," legt Wang Pingyuan van Rizhao Wanhong Foodstuffs uit. 


Zoete aardappel met dikke schil en stevig vruchtvlees


Hainan zoete aardappelen

"Dankzij de gunstige weersomstandigheden en verbeterde teeltmethoden zijn de zoete aardappelen dit jaar van hoge kwaliteit. "Het volume is ook groter dan vorig jaar en de marktprijs is opmerkelijk hoog. De prijzen van zoete aardappelen uit Hainan zullen naar verwachting dalen zodra de grote aanvoer van zoete aardappelen uit het noorden van het land op gang komt."

Hainan zoete aardappelen van hoge kwaliteit


Verpakte paarse zoete aardappelen

"De productiegebieden van paarse zoete aardappelen bevinden zich eveneens in Hainan en vormen tezamen een oppervlakte van 300 hectare. De jaarlijkse productie bedraagt zo'n 7.000 ton. 80% van de aardappelen wordt via de haven van Qingdao naar de EU, Canada en Thailand geƫxporteerd. De overige 20% wordt via onlineshops, retailers en groothandelsmarkten verkocht in de grote steden in China. Het exportvolume lijkt jaarlijks toe te nemen en de exportprijs blijft stabiel."


Wang Pingyuan
Rizhao Wanhong Foodstuffs Co., Ltd.
www.wanhongfoods.cn
Phone: +86 633 887 7776
Phone: +86 137 9344 9888
Whatsapp: +86 137 9344 9888
Email: wanhongfoods@163.com
Publicatiedatum: