Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nana Chachava, Heics Silkway:

"Gedroogde persimmons zijn uniek op de markt"



Tholen - Vanaf het Ridderkerkse handelscentrum richt Nana Chachava zich - na enkele jaren in de AGF-sector te hebben gewerkt - met Heics Silkway op de import van hazelnoten en gedroogd fruit uit Georgië en Azerbeidzjan. Aanvullend exporteert ze groenten en fruit vanuit Nederland retour. Met de introductie van gedroogde persimmons heeft ze een heuse primeur op de Nederlandse markt. "Alles wat wij gedroogd aanbieden is puur fruit, zonder conserveringsmiddelen."



"Met name de gedroogde persimmons zijn nog onbekend op de markt. Vers is het product inmiddels wel bekend, maar het aanbod gedroogd fruit is nog beperkt", vertelt Nana. "Het heeft daarom een aanloopperiode nodig om het product bij de mensen bekend te maken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. De persimmons zijn zodanig gedroogd dat de vitamines behouden blijven. Dit in tegenstelling tot het meeste gedroogde fruit met toegevoegde suikers, waarbij veel vitamines verloren gaan. Daarbij kun je de gedroogde persimmons wel een jaar lang bewaren, als je het tenminste koelt op de juiste temperatuur tussen de 0 en 5 graden."



De klantenkring van Heics Silkway bestaat voornamelijk uit groothandelaren van noten en gedroogde zuidvruchten en chocoladefabrieken. "Voor hazelnoten was het een erg grillig jaar. Vanwege kwaliteitsproblemen zijn er minder hazelnoten geïmporteerd uit Georgië", vertelt Nana.



Volgens de importeur is de agrarische sector in Georgië volop in ontwikkeling. "De overheid stimuleert onder meer met subsidies volop om producties op te zetten en investeerders aan te trekken. Ik heb in zowel Georgië als Azerbeidzjan een groot netwerk, dus wijs er geïnteresseerden er graag de weg. Ik werk samen met vaste leveranciers die de kwaliteit van hun product garanderen en ook de benodigde certificeringen hebben."



Graag wil ik het gedroogde assortiment de komende tijd uit gaan breiden met producten uit Georgië en Azerbeidzjan, maar dat moeten wel producten zijn die niet of nauwelijks beschikbaar zijn op de markt, om de exclusiviteit te behouden. Daarbij hebben we wel voldoende volume beschikbaar, want we krijgen maandelijks 1 a 2 vrachtwagens binnen met zo'n 20 ton product. En last but not least ben ik ook bezig om Georgische wijn te promoten."



Voor meer informatie:
Nana Chachava
Heics Silkway
Handelsweg 35b
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-439090
info@heicssw.nl