Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Computerspel zorgt dat kinderen gezond snacken

Een eenvoudig geheugentrainspel kan er mogelijk aan bijdragen dat kinderen vaker voor gezondere tussendoortjes kiezen zoals groenten en fruit, zo blijkt uit een recent verschenen onderzoek. Kinderen die het door de Universiteit van Exeter ontwikkelde spel speelden, maakten gezondere keuzes toen hen daarna gevraagd werd een snack uit te kiezen. Tijdens het spel moesten kinderen reageren op afbeeldingen van gezonde voeding door op een knop te drukken, wanneer er ongezonde producten verschenen hoefden zij geen actie te ondernemen.

"Onze training stimuleert kinderen om nieuwe associaties te maken. Zodra ze iets ongezonds zien moeten ze stoppen," vertelt onderzoekster Lucy Porter. 





"Het onderzoek bevindt zich nog in een vroeg stadium en we moeten onderzoeken of ons spel voedingsgewoonten daadwerkelijk op de lange termijn kan beïnvloeden. We denken echter wel dat het er een zinvolle bijdrage aan kan leveren."

De onderzoekers voerden twee experimenten uit onder ruim 200 schoolkinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 11 jaar. De kinderen kregen afbeeldingen van gezonde en ongezonde voedingsproducten te zien. "Hoewel we geen volledige omschakeling naar gezonde keuzes zagen, nam de keuze voor gezonde producten wel met 30% toe. Bij kinderen die het geheugenspel deden lag dit percentage op 50%. Leeftijd had geen invloed op de effectiviteit van het spel," aldus Porter.
Publicatiedatum: